Autor - Marek Šlapal

Marek Šlapal

Marek Šlapal je vystudovaný pedagog. V současnosti působí jako náměstek hejtmana Jihomoravského kraje pro sociální a rodinnou politiku. Je také zastupitelem městské části Brno Žabovřesky, kde žije. V Žabovřeskách působil v minulosti i jako místostarosta a starosta.

Slabá Sociální demokracie? Ani náhodou!

V poslední době slýchávám názor, že česká sociální demokracie je na ústupu a lidský potenciál v našich řadách řídne. Samozřejmě - je pravda, že strany stojí a padají v přímé závislosti na lidech. Ovšem současně musí být moderní a fungující strana nositelem názorových hodnot. Jinak se totiž stanete uskupením momentálních nápadů bez vize a nic neříkajících hesel.

Musíme v Jihomoravském kraji zajistit všem lidem podmínky pro důstojný život

Doba, kdy v sociální oblasti existovaly jen pobytové a ústavní služby je naštěstí už pryč. V Jihomoravském kraji se nám daří postupně rozvíjet celou škálu i dalších terénních a domácích služeb, samozřejmě ve spolupráci s neziskovým sektorem a církevními poskytovateli. Poslední dobou jsme také otevřeli velký počet chráněných bydlení, naposledy v Hrušovanech nad Jevišovkou a Lednici.