Grand Prix Kohoutovice
Kohoutovice se zapojí do největší světové architektonické akce Open House Worldwide. Zpřístupní zrekonstruované prostory bývalé restaurace Grand Prix.

Netradiční pohled na brněnskou městskou část Kohoutovice i na blízké a vzdálené okolí zažijí lidé, kteří druhý říjnový víkend navštíví bývalou restauraci Grand Prix ve Voříškově ulici. Ta se totiž nachází v patnáctém patře výškového domu z roku 1978. „Podařilo se mi zabezpečit kohoutovickou účast v největší světové architektonické akci Open House Worldwide, ke které se připojilo i město Brno. Tato unikátní akce probíhá na všech kontinentech kromě Antarktidy a potřetí také v našem městě. Mám velkou radost z toho, že naše dominanta, bude letos součástí této významné akce,“ uvedl kohoutovický starosta Petr Šafařík.

Kavárnu, která získala jméno po nedalekém Masarykově okruhu a připomíná také jeho bývalou trasu vedoucí blízkými silnicemi, tvoří jedinečná dvoupodlažní ocelová prosklená konstrukce. Dlouhé roky v ní sídlila vyhlídková kavárna s nočním provozem, následně objekt sloužil jako kanceláře. Nedávno budova prošla rekonstrukcí a v současnosti pro ni Kohoutovičtí hledají využití.

Prostory bývalé kavárny budou v rámci akce Open house Worldwide otevřeny pro veřejnost 10. a 11. října, a to v čase od 10 do 18 hodin. Přijďte se pokochat Kohoutovicemi z výšky,“ doplnil starosta.

Více informací naleznete na www.openhousebrno.cz.